Home > Geen categorie > ‘Ont-aarden’: Een nieuw boek van Erik Uitenbogaard

‘Ont-aarden’: Een nieuw boek van Erik Uitenbogaard

9200000016493466

Externe factoren bepalen ons gedrag. Wie niet regelmatig aan deze permanente invloed kan ontsnappen, loopt de kans volledig te ontaarden. Erik Uitenbogaard schetst deze onbalans en biedt ons als oplossing een ‘existentiële zakspiegel’.

De stad is het product van een lange reeks veranderingen. We weten dat de beïnvloeding van de externe omgeving op ons gedrag groot is. Daar is veel onderzoek naar gedaan. Het grootste probleem is vermoedelijk de onafwendbaarheid. Televisie, radio en pc kan je uitzetten en de krant wegleggen maar voor de overdaad aan informatie die opgesloten ligt in de stedelijke dynamiek kan de stedeling zich niet afsluiten. Vanuit zijn omzwervingen langs de kunsten, management, filosofie en biografie heeft Erik Uitenbogaard (1956) een existentiële zakspiegel ontworpen die nu al zo’n jaar of tien zonder beschadiging blijft werken. Die zakspiegel laat een balans zien voor onze beide hersenheften en maakt gebruik van de trias routine, ontwikkeling en expressie. Op de hoekpunten staan bezinning, visie en energie. Wie de tijd neemt deze zakspiegel te doorgronden zal ontdekken hoe eenvoudig het is om er behulpzame beelden in te zien. De tekst is eerder gepubliceerd in het boek “ONT-“, uitgegeven door ASOM (ISBN: 9789460960031)

‘Ont-aarden’ (0 pagina’s, ISBN: 9789402100785) is gepubliceerd via het self-publishingplatform Brave New Books. Het boek is te koop in alle landelijke webwinkels en te bestellen door iedere boekhandel. Prijs: € 7,11

  1. Nog geen reacties.
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: